Esport betting

Esport betting har slagit igenom stort på svenska bettingsidor under de senaste åren. I princip alla spelbolag som erbjuder betting låter dig spela på matcher och turneringar inom esport. Här hjälper vi dig att hitta de bästa alternativen, oavsett om du har lång erfarenhet av betting på esport eller om det är något du vill prova för första gången.

Esport är en av världens snabbast växande sporter

Utvecklingen inom esport går mycket snabbt just nu. Till viss del handlar det om den tekniska utvecklingen. Vi har helt enkelt nått en gräns där en stor del av världens befolkning har tillgång till internet som är snabbt nog för att utöva eller titta på esport. Det innebär att även efterfrågan på esport betting har ökat. Att många vill betta på tävlingar i sina favoritspel är lika självklart som att betting på till exempel fotboll och olympiska spel är populärt. Det tillför helt enkelt ett extra spänningsmoment. Samtidigt har skickliga spelare möjlighet att gå med plus på sitt bettande.

Allt tyder på att marknaden för esport betting kommer att fortsätta växa och spelbolagen är snabba med att anpassa sitt utbud efter detta. Idag kan du hitta odds på det mesta som händer på den internationella arenan inom esport. Det räcker dock inte med att ett spel är populärt för att spelbolagen ska erbjuda odds på det. Spelformen måste också anses vara säker och inte bjuda in till matchfixning.

Bäst Esport Betting — 2021

Så väljer du rätt sajt för esport betting

 Det faktum att det finns många olika bettingsajter som erbjuder spel på esport är naturligtvis kul. Men det innebär också att det kan vara svårare att hitta de sajter där just du trivs som allra bäst. Många väljer att betta på esport på casinon som även erbjuder betting. På så sätt får du tillgång till massor av olika spel från ett och samma konto. Andra föredrar specialiserade bettingsidor. 

Att läsa recensioner är ett bra sätt att hitta bettingsidor av hög kvalitet. Vi testar de bettingsidor vi recenserar utifrån ett antal kriterier. Här är de viktigaste:

  • Hur stort är utbudet inom esport?
  • Hur bra är oddsen?
  • Hur bra är kundsupporten när det gäller esport?
  • Finns det tillgång på statistik och möjlighet att följa event inom esport live?
  • Allmän kvalitet på sidan

Hur stort är utbudet inom esport?

När det gäller utbud så ska du inte enbart titta på vilka olika esporter som du kan betta på. Stora sporter som CS:GO vill du naturligtvis kunna betta på, på mer än ett sätt. Kanske på det lag som du tror kommer att vinna i en turnering och på de spelare i de enskilda lagen du tror kommer att göra bäst ifrån sig i en enskild match. Ofta finns det många olika marknader att välja mellan, för varje spel.

Hur bra är oddsen?

Ibland är det spelbolagen själva som sätter oddsen och då kan de vara unika för just den sidan. Ibland är det ett externt företag som satt oddsen som då är samma för många olika bettingsidor som anlitar just det bolaget. Ett bolag som sätter sina egna odds har högre cred inom esport-världen. De kan ha odds som avviker lite mer, vilket är bra för dig som jämför odds och vill hitta det bästa. Men det är svårt att säga vilket bolag som har bäst odds över lag på esport eftersom oddsen hela tiden förändras. Det är något du själv får bilda dig en uppfattning om genom att jämföra odds på de spel du gillar, över tid. Genom att diskutera med andra spelare kan du också få en uppfattning om ifall ett spelbolag har extra bra odds på en viss spelmarknad.

Hur bra är kundsupporten när det gäller esport?

De flesta bettingsidor kan erbjuda riktigt bra kundsupport. Ofta är den öppen dygnet runt och i många fall kan du alltid få hjälp på svenska. Esport är dock relativt nytt och det är inte alla bettingsidor som har personal i supporten som klarar att svara på ingående frågor om just detta. Du kan helt enkelt få vänta lite längre på att få hjälp, jämfört med om du till exempel har frågor om betting på fotboll.

Finns det tillgång till statistik och möjlighet att följa event inom esport live?

Många riktigt bra bettingsidor fungerar som en typ av informationsportal där du inte bara kan lägga dina spel utan även hitta intressanta uppgifter. Det kan till exempel gälla aktuell statistik om de deltagande lagen i olika tävlingar. Vissa sidor låter dig även följa tävlingar live eller har åtminstone resultattavlor som uppdateras ofta.

Allmän kvalitet på sidan

För att man ska kunna bedöma hur bra en sida för esport betting är måste man titta på de egenskaper som är gemensamma för alla bettingsidor, oavsett vad det är för typ av betting som erbjuds. Finns det bra bonusar? Är sidan designad på ett sätt som gör att du snabbt hittar samtidigt som den är snygg? Finns det en mobilapp du kan ladda ner för att få bästa möjliga upplevelse när du spelar på telefonen? Är det enkelt att registrera sig eller måste du ladda upp personlig information och sedan vänta på att få den godkänd?

Hur blir man skicklig på att betta på esport?

Många som börjar med betting hoppas på att kunna bli så skickliga att de till slut går med plus på sitt spelande. För att de ska kunna lyckas med det gäller det att inse att det inte bara är turen utan även skickligheten som avgör. Ett generellt tips som gäller all betting är att inte spela med hjärtat om du i första hand är ute efter att gå med vinst. Du bör satsa pengar på odds som är högt satta i förhållande till hur mycket du riskerar. Tänk också på att satsa lagom mycket i förhållande till hur mycker pengar du har på spelkontot. På så sätt bränner du inte för mycket om ett enskilt spel inte slår in.

Just nu är det ett väldigt tacksamt läge att börja med betting på esport, särskilt om du utövar eller tittar på esport sedan en tid tillbaka och är väl insatt i det. Fenomenet är nämligen så pass nytt att spelbolagens oddssättare inte alltid hunnit sätta sig in i de olika esporterna på djupet. Det är alltså lättare att få ett kunskapsövertag gentemot spelbolagens experter än vad det är om du bettar på en större sport. Här är några fler tips för dig som har höga ambitioner med ditt spelande och som vill nå så bra resultat som möjligt. 

  • Fokusera på ett par sporter
  • Diskutera esport betting med andra
  • Spela spelen
  • Registrera dig på flera bettingsidor

Fokusera på ett par sporter

Tidigare var det möjligt att hänga med i och ha koll på i princip alla esporter som det var möjligt att betta på. Idag är som sagt esport betting ett betydligt större fenomen och det innebär att det kan vara en för stor uppgift att blir bra på att betta på samtliga. Om vi säger att du har ett visst antal timmar du kan avsätta till esport varje vecka är det alltså bäst att gå in lite mer på djupet på ett par av dessa och sedan betta på dem i första hand. Många som har betting som yrke väljer att göra på det sättet.

Diskutera esport betting med andra

Ett effektivt sätt att öka sina kunskaper om esport betting är att besöka diskussionsforum online som har detta som ämne. Särskilt du som är ny inom esport betting har mycket att vinna på att jämföra och diskutera dina spel med personer som är mer erfarna inom detta.

Spela spelen

Förmodligen har du börjat med esport betting för att du gillar att spela spelen. Det är dock lätt hänt att bettingen tar överhanden och att man spelar mindre och mindre medan man börjar betta mer och mer. Men det är viktigt att ha bra spelförståelse och att ha koll på vilken effekt uppdateringar av de olika spelen har när det gäller de tävlingar och turneringar som du kan betta på.

Registrera dig på flera bettingsidor

Att bli framgångsrik inom betting handlar om att jämföra odds och välja det som är bäst. Eftersom många bettingsidor ibland erbjuder väldigt olika odds på samma spelhändelser är det viktigt att ha flera olika konton, så att du kan agera om en sida har ett riktigt bra odds. En annan fördel med att ha konton på flera sajter med esport betting är att du riskerar att bli limiterad om du går med plus flera månader i rad. Spelbolaget kan helt enkelt bestämma att du inte får satsa hur mycket du vill eftersom de inser att du är för duktig. Det problemet är inte lika kännbart om du växlar mellan flera olika bettingsidor.

Live betting på esport

Live betting innebär att du att följer en tävling medan den pågår och du kan lägga spel ända fram till det att den avslutas. Eftersom du kan dela skärm med dem som spelar och alltså följa skeendet i realtid har du stora möjligheter att lägga framgångsrika spel, om din spelförståelse och kunskap om deltagarna är tillräckligt god. Live betting passar även glada amatörer som bettar bara för att det är kul. Det blir extra spännande helt enkelt.

De populäraste esporterna

Det är i regel de spel som har de största prispotterna som är populärast att betta på. Det hänger också ofta, men inte alltid, ihop med hur många som faktiskt spelar spelet. Här är några av de populäraste spelen när det gäller esport betting. League of Legends, Dota 2, Counter Strike: Global Offensive, Starcraft 2, Hearthstone och Heroes of the Storm. Det är dock inte säkert att en bettingsida med svensk licens kan erbjuda betting på just det spel som du är mest intresserad av att spela på. Ibland är det bara de allra största turneringarna som du kan betta på. Det finns även bettingsidor med ett bredare utbud av esport betting.

Observera att marknaden för esport betting är så pass ny att spel kan stiga och falla i popularitet ganska snabbt. Just nu är Fortnight väldigt i ropet och håller på att slå igenom även när det gäller betting. För att ett spel ska bli riktigt stort som esport och inom betting behöver det vara väldigt kompetitivt, det är skickligheten som ska fälla avgörandet!

Sammanfattning

Betting på esport har börjat bli riktigt stort och allt fler bettingsidor går in hårt för att konkurrera om oss spelare som är intresserade av att betta. Om du funderar på hos vilket spelbolag du ska registrera dig är vårt råd att vara aktiv på flera sajter, så att du kan välja det bästa oddset på just det som du vill betta på. Det viktigaste tipset till alla som vill bli framgångsrika inom esport betting är att se det som en kunskapstävling och att du kommer att vinna mer ju mer du vet om de tävlingar och matcher som du väljer att betta på.

Accept cookies Vi använder cookies för att besökaren lättare ska kunna använda webbplatsen. Du kan själv stänga av funktionen via din webbläsares säkerhetsinställningar.
Mer information om cookies