Livebetting

Livebetting innebär att du bettar live, alltså medan någonting pågår. Du kan alltså lägga ett spel långt efter det att andra halvleken startat i en fotbollsmatch eller i åttonde ronden under en pågående boxningsmatch.
Detta är en spelform som blivit väldigt populärt sedan möjligheten infördes av spelbolagen. De flesta betting sidor med svensk licens erbjuder idag livebetting på ett flertal sporter.

Bäst Livebetting — 2023

Vilka sporter kan man betta på inom livebetting?

Tidigare var livebetting något som främst erbjöds på de stora lagsporterna men utbudet växer ständigt. Här är några exempel på sporter där livebetting är vanligt förekommande:

 • Friidrott
 • Fotboll
 • Ishockey
 • Basket
 • Handboll
 • Boxning
 • MMA (Mixed Martial Arts)
 • Tennis
 • Golf
 • Längdskidåkning
 • Esport

Listan hade kunnat göras mycket längre. Exakt vilka sporter du kan betta på live kan variera en del mellan olika bettingsidor. Faktum är dock att de flesta av de här uppräknade sporterna erbjuds på de flesta bettingsidor idag.
Här hittar du alla våra bettingrecensioner.

Livebetting på annat än sport

En mycket stor majoritet av alla spel som erbjuds på bettingsidor är från sportens värld. Det börjar dock bli allt vanligare med betting på tävlingar inom nöjesvärlden och på politiska val. Ett val är en långdragen process och det är inte så konstigt att det går att betta på det live. Livebetting erbjuds även på tävlingar som Melodifestivalen med odds som förändras i takt med att rösterna kommer in. Livebetting är alltså en så pass bred spelform idag att i princip alla bör kunna hitta livebetting på något de har kunskap om och är sugna på att betta på.

Vanliga termer inom livebetting

Om du aldrig sysslat med livebetting är det bra att känna till några av de termer som är vanligt förekommande. “Cash-out” är en funktion som innebär att du kan stänga ett spel innan det finns ett slutresultat. Det kan innebära att du får såväl mer som mindre än vad du har satsat, beroende på förväntat slutresultat. Det kan vara ett riktigt bra alternativ om laget du spelat på leder men om motståndarna radar upp målchans efter målchans och du börjar bli lite nervös. Då får du alltså ut en del av vinsten men inte hela det belopp som du hade kunnat inkassera om du låtit matchen pågå fram till slutsignalen, om resultatet du bettat på stått sig.

“Singelspel” och “kombinationsspel” är två andra vanliga begrepp inom livebetting. Ett singelspel innebär, precis som det låter, att du lägger ett bet på en enskild spelhändelse. Kombinationsspel betyder att du kombinerar flera spel och att du bara vinner om alla går som du tänkt. På så sätt kan du höja oddset väldigt mycket även om chansen att du vinner naturligtvis inte är lika stor.

Den stora utmaningen med kombinationsspel inom livebetting är att du får svårt att följa med i flera sporthändelser på samma gång och därför inte kan dra full nytta av att du bettar live. Men proffsen är suveräna på detta och kan kolla på flera olika skärmar med matcher och tävlingar samtidigt som de löpande gör insatser på flera sporthändelser hos olika spelbolag.

Livebetting innebär att du kan spela på mer än resultat

Livebetting blir allt vanligare och en effekt av det är att du kan betta på många olika saker på en och samma spelhändelse. Det kallas för att det finns många spelmarknader att välja mellan. Om det handlar om en av de vanliga lagsporterna kan det innebära att du inte bara kan betta på vilket lag som kommer att vinna eller förlora utan också på vem som kommer att göra nästa mål, eller hur många varningar som kommer att utdelas totalt. Då har vi bara gett två exempel. Varje större spelhändelse där det erbjuds live betting är som ett lite kluster av möjliga spel som alla har olika förutsättningar, odds och svårighetsgrad. Vissa spelmarknader, som antalet hörnor i en fotbollsmatch, bygger mycket på slumpen och har karaktären av lotteri snarare än skicklighetsspel.

Livebetting gynnar dig med god spelförståelse

Det kanske smartaste sättet att ägna sig åt livebetting är att titta på den sporthändelse som du vill spela på. Har du bra förståelse för sporten i fråga kan det vara väldigt utslagsgivande och möjligheten att gå med plus är ganska stor. Du kan ofta se hur matchen kommer att utvecklas även om det ännu inte speglas i det aktuella resultatet. Om du bettar live på en lite mindre sporthändelse så har inte spelbolaget en oddssättare som aktivt följer med i det som sker, som du själv gör. Oddset baseras i första hand på aktuell ställning och på hur lång tid det är kvar. Själv kan du till exempel se med vilken energi laget eller spelaren som ligger under kämpar för att vända på, och vinna matchen, och om det är tur eller skicklighet som hittills varit avgörande. Utifrån den kunskapen kan du se om ett odds är bra eller dåligt.

Om du istället väljer att betta live på en väldigt populär spelhändelse som tilldrar sig stort intresse, till exempel en match mellan två storlag i Champions Leauge, ska du vara medveten om att spelbolagen har experter som följer matcherna mycket noga. Oddsen sätts utifrån deras förmodligen ganska goda spelförståelse. För att vinna i längden på den typen av spel måste du skaffa dig ett kunskapsövertag gentemot spelbolagets proffs och det är mycket svårare än när du bettar på till exempel tennismatcher på Challenger touren eller en hockeymatch i den finska andraligan. Alltså sporthändelser där bolagen inte har egna experter.

Se till att du kan livestreama mycket sport

För att det här ska funka bra i praktiken rekommenderar vi att du har streamingtjänster som gör att du kan följa en massa matcher och tävlingar medan de avgörs. Många bettingsidor låter sina kunder titta på sport. Men vill du betta på lite mer obskyra sporter där oddsen sätts av algoritmer och inte genom att oddssättaren följer dem aktivt behöver du komplettera med andra streamingtjänster.

Vad krävs för att man ska bli riktigt duktig på livebetting?

Vi har redan konstaterat att det är en stor fördel att verkligen följa de matcher som man bettar på och att spelare med mycket kunskap har lättare att bli vinnare i långa loppet. Här följer ytterligare några tips för dig som är ambitiös när det gäller livebetting och som vill ha så stor chans som möjligt att gå med plus:

 • Välj bettingsidor med en bra mobilapp så att du kan betta snabbt och var du än befinner dig. 
 • Var objektiv och låt inte dina känslor ta överhanden när du lägger ett spel.
 • Motstå frestelsen att gå “all in” på ett enskilt spel. Förr eller senare kommer du att förlora allt om du gör det till en vana. Sund hantering av spelkontot är viktigt.
 • Specialisera dig på ett par spelmarknader inom livebetting. Ingen kan bli bra på allt och betting handlar som sagt om att vara så insatt som möjligt i det man bettar på.

Vilken bettingsida ska man välja?

Det är inte bara det att det finns många olika spelobjekt att välja mellan, du kan ägna dig åt livebetting hos ett stort antal spelbolag som ofta driver flera bettingsidor som välkomnar svenska spelare. Här hos oss hittar du kvalitetsgranskade bettingsidor som vi själva tycker är bra. Sen är det upp till dig att komma fram till vilka sidor du gillar så mycket att du vill registrera dig på dem. Olika spelare gillar olika saker och det finns inte en sajt som är bäst för alla. Men det finns ett par kriterier som en bettingsida måste uppfylla för att den ska kunna anses vara bra på det här med live betting.

Inspektera utbudet innan du bestämmer dig

Först och främst ska du titta efter bettingsidor som har mycket live betting. Särskilt på de sporter som du själv är mest intresserad av. Du behöver inte vara registrerad på en sida för att kunna göra det utan du klickar på ett pågående spelobjekt på flera olika sidor så ser du direkt var du har mest att välja på. En annan sak som vi tycker är viktig är att sidan är designad på ett sådant sätt att det går snabbt och smidigt att lägga ett spel. Oddsen förändras ju hela tiden utifrån vad som händer live. Det är inte så kul att gå miste om ett kanonodds bara för att det tog för lång tid att lägga spelet. I regel är detta bara ett problem på sidor där du inte är registrerad och om du inte har så stor erfarenhet av livebetting.

Hur bra är supporten?

En annan sak som kan vara viktig när det gäller livebetting är möjligheten till blixtsnabb support, gärna 24 timmar om dygnet. Det kan låta orimligt att ha så höga krav men faktum är att det finns flera spelbolag på den svenska marknaden som kan erbjuda just detta. Just snabbheten är ännu viktigare när du bettar live eftersom förutsättningarna kan förändras från ena sekunden till den andra. Att starta en chatt är nästan alltid det snabbaste sättet att få kontakt.

Nöj dig inte med livebetting på en enda sida

Det kan vara lockande att i huvudsak spela på en enda sida som du blivit bekväm med. Det är dock helt fel strategi när det gäller alla former av betting. Olika spelbolag sätter nämligen olika odds på samma spelobjekt och genom att jämföra odds på olika bettingsidor har du större chans att hitta odds som verkligen sticker ut och som helt enkelt är väldigt bra. I Sverige får dessutom spelbolagen bara ge ut en bonus per spelare. Enda sättet att få flera erbjudanden är således att spela på bettingsidor hos flera spelbolag. Någon enstaka gång kan det dyka upp en särskild bonus just för livebetting. Håll utkik efter det!

En annan fördel med att spela på flera olika sidor är att spelbolagen kan hindra dig från att betta för så stora belopp som du vill. Detta gäller särskilt om det visat sig att du är en duktig spelare som ofta går med plus. Det tar längre tid innan detta händer om du ägnar dig åt livebetting på flera olika sajter.

Sammanfattning

Livebetting har blivit en stapelvara på bettingsidor med svensk licens. Det är helt enkelt väldigt spännande att betta på en match eller tävling medan den pågår och efterfrågan är stor. Alla som kan något om sporten i fråga har då möjlighet att ta välgrundade beslut baserade på allt som skett under matchen eller tävlingen. Kunskap är väldigt utslagsgivande i livebetting och det är inte alls omöjligt att gå med plus på detta i längden.

Även om i princip alla bettingsidor erbjuder livebetting är alla inte lika bra på det. Det du framförallt ska titta på när du bestämmer vilka sidor du ska registrera dig på är vilket utbud de har inom livebetting. Observera att vi skriver sidor i plural här. Det är alltid bättre att ha flera konton på bettingsidor så att du kan jämföra odds och välja de bästa.

Accept cookies Vi använder cookies för att besökaren lättare ska kunna använda webbplatsen. Du kan själv stänga av funktionen via din webbläsares säkerhetsinställningar.
Mer information om cookies