Chans att vinna på triss

Chans att vinna på triss
Av denna populära lott säljs ungefär 300 000 exemplar varje dag. Populariteten borde väl grunda sig i att det är stor sannolikhet att man vinner, eller? Vi på SpelPressen har undersökt saken och dessutom lagt stora resurser på att illustrera hur det kan se ut med din chans att vinna på triss. 

Triss är en skraplott som skapades av Svenska Spel redan 1986. Nu för tiden kan den så klart även köpas och skrapas online och du behöver inte lämna ditt hem för att ta del av en av den svenska spelkulturens giganter. Det går ut på att i en ett rutnät av totalt nio rutor skrapa fram och få ihop tre stycken rutor som innehåller samma summa eller symbol. Får du tre rutor med samma belopp så vinner du det beloppet. Utöver detta finns andra vinstmöjligheter som vi ska komma till senare. 

Statistisk chans att vinna på triss

Många tycker säkert att det är ganska kul att det är hyfsad stor chans att man i alla fall vinner tillbaka pengarna för den enskilda lotten eller lite till. Nedan följer lite siffror som på ett tydligt visar hur pass liten chansen dock är att man vinner någon mer betydande summa. 

Ungefär var femte lott ger en vinst men det är så pass illa att strax över femtio procent av alla pengar som betalas in går direkt tillbaka till Svenska Spel. Det är verkligen en väldigt dålig utbetalningsprocent och de enda riktigt stora vinsterna är fördelade på bara ett tiotal lotter.

Antalet lotter som ger ett belopp på över 10 000 kronor är 122 stycken av 4 miljoner. Du har alltså personligen en chans att vinna mer än det beloppet på 0,00031 procent. För att konkretisera denna statistik kan man säga att det krävs att du köper 32 876 lotter för att hitta en sådan lott. 

Olika vinster på triss

Förutom de olika beloppen du kan få in på vardera ruta kan du även få in olika symboler med olika betydelse och annan chans att vinna på triss. Maxvinsten på en enskild lott utan symbol är en miljon kronor. 

Får du fram tre klöversymboler (som omger beloppet i rutan) så vinner du beloppet samt en vinst på mellan 10 000 till 1000 000 kronor som delas ut en gång i månaden från 10 och upp till 25 år. Vad för månadsbelopp och under hur många år du får avgörs i en öppen dragning som ofta sänds i TV. Vill man inte chansa på detta kan man istället ta 500 000 kronor direkt i fickan på momangen och utan fler dragningar. Totalt kan man vinna ett maxbelopp på 30 miljoner kronor om man väljer att utföra dragningen och genomsnittet vid en vinst på månadsklöver är 2 765 000 kronor. 

Om du har turen att skrapa fram tre stycken TV-symboler runt ditt belopp får du äran att vara med i direktsänd Nyhetsmorgon på TV4 och där skrapa vidare för att vinna mellan 100 000 och 5 miljoner kronor, fördelat på en summa som betalas ut månadsvis under ett antal år.  250 000 kronor är den genomsnittliga vinsten hos de som skrapat i Nyhetsmorgon. 

Man släpper ibland speciella kampanjlotter och olika Trissvarianter där vinstchanserna skiljer sig från de vanliga lotterna. Till exempel Dubbeltriss, Jultriss eller Triss med extrachansen är uppgyggda annorlunda och ändrar förutsättningarna för din chans att vinna på triss. 

Triss Challenge

Vi har så att säga gått all in för att på pedagogisk väg ge er en uppfattning om hur svårt det faktiskt är att vinna på triss. Vi har skapat en utmaning som ni kan följa på vår sajt, Triss Challenge heter den. Varje dag skrapar vi 20 triss-lotter med målet att nå upp i den vinstsumma (20 590 kronor) som en man vid namn Jakob kammade hem på 1000 trisslotter. Vi sänder skrapningarna “live” varje dag och vi kommer inte att sluta förrän den magiska summan är nådd eller överskriden. Missa inte att kolla in detta på hemsidan! 

Köpa på andra lotterier

Om det är lotter man är intresserad av och vill köpa så finns det bättre alternativ än vårt folkkära triss. Vår näst populäraste lott, Sverigelotten, har något fördelaktigare odds. Utbetalningsprocenten är oftast mycket högre på andra skraplotter på nätet, 80-90% är inte ovanligt. Genom att välja att registrera dig på något av nedanstående spelbolag så kan du också ta del av grymma bonusar och spela skraplotter med bättre förutsättningar än din chans att vinna på triss. 
Ny kund
100% 3000kr
+ 300 free spins
Ny kund
200% 1000kr
Ny kund
100% 1000kr
+ 100 free spins
Ny kund
100% 3000kr