Svenska Casinon » Slots recensioner » Ny slot: DIAMOND EMPIRE (MICROGAMING)
Ändrad: 2023-03-20 09:19

Ny slot: DIAMOND EMPIRE (MICROGAMING)

Ni vet den där filmen ”The Great Gatsby” som för något år sedan med Leonardo DaVinci i huvudrollen? Kommer ni ihåg film-affischen? Han står där, vänd mot dig och höjer glas med bubbel mot dig samtidigt som fyrverkerier smäller i bakgrunden. Diamond Empire klämtar med exakt samma estetikklockor, den visuella designen är fläckfri!

Men om ni läst mallen för vad som gör en slot bra så vet ni att det är mer än bara utseendet som räknas. Låt oss gå igenom Diamond Empire, den senaste slotten från Triple Edge Studios och Microgaming.

Diamond Empire är alltså den slot som står på tur att släppas i Microgamings led, och efter att fallit lite platt med Playboy Gold, finns det bra med potential att kunna styra upp det hela med Diamond Empire.

Diamond Empire har ett riktigt snyggt jugend-tema, (Art Neouveau för anglo- och francofilen), och som vi nämnde i inledingen förs tankarna till smokingmiddagar, champagne i kristalglas och det glada 20-talet. Spelfältet är av den minimala sorten och är väldigt simplistisk. Diamond Empire har tre hjul, tre rader och 15 paylines och maxbet per spin är relativt lågt i och med att vinstpotentialen är hög.

article image

Symboler

Det finns fem stycken lågvärdessymboler i Diamond Empire som utgörs av ett körsbärspar, en sjua (7) som är värd mest av dessa och singel, dubbletter och trippletter av BAR-staplar. Fyller du en payline med 7:or vinner du ca 5,33x(insatsen). Som du märker är det inte dessa symboler du ska hålla utkik efter. Nej, den du ska kolla efter är diamantsymbolen.

Diamantsymbolen i Diamond Empire kommer med en 2x-markering och fungerar som både en multiplikator och en klassisk wildsymbol med möjligheten att agera substitut för alla andra symboler i spelfältet förutom scattersymbolen. Landar exempelvis två vanliga lågvärdessymboler jämte en diamantsymbol multipliceras hela vinsten med 2x, och landar du en lågvärdessymbol jämte två stycken diamantsymboler multipliceras hela vinsten med 4x. 

Om vi gjort vår matematik rätt betyder detta att om en hel payline i runda slängar ger 666,33x(insatsen) så skulle samtliga 15 paylines täkta med diamantsymboler ge drygt 10000x(insatsen)! How do you like those apples?

Bonusfeature

Det finns tyvärr inget free spins läge i Diamond Empire, men det finns ett annat bonusspel som aktiveras om du landar tre scattersymboler i huvudspelet. Bonusspelet är egentligen ett bonushjul, alltså på diskform, där du ges 1 spin. På hjulet finns olika multiplikatorvärden och den högsta multiplikatorn är 888x. Får du denna multipliceras alltså din vinst med 888x, vilket är helt okej! 

Sammanfattning

Diamond Empire är en simplistiskt och snygg slot men lär inte tilltala den större delen av slot communityt i och med den relativt långsamma spelmekaniken. Men de som kan uppskatta en stilsäker slot med extremt bra möjligheter kan se fram emot Diamond Empire.

kristian larsson
Skriven av: Kristian Larsson

Recensent och tips- och tricks-ansvarig, lunchhämtare och site-koordinator.

Läs mer om: Kristian Larsson

Relaterade artiklar
Gods vs Gigablox
Gods vs Gigablox slot För dig som gillar helt galna teman med utflippade koncept är Gods vs Gigablox från Hot...
Läs mer
Neon Villains slot
Neon Villains slot Neon Villains är en slot från Yggdrasil som ger dig strobes, discolampor och spänning kaskadvinster på en...
Läs mer
Count Jokula
Count Jokula Count Jokula från Play’n GO är en visuellt tilltalande slot som lyckas vara modern och retro på samma...
Läs mer